آسیب های موش ها و اهمیت مبارزه با آنها
اهمیت مبارزه با پستانداری موذی به نام موش
موشها این حیوانات باهوش موجوداتی هستند که وجودشان بشر را به وحشت میاندازد. وحشت از بیماری و خسارت اقتصادی. شاید تصور این مطلب که ما از پس مانده مواد غذایی موشها تغذیه میکنیم برایمان مشکل باشد اما با مشاهده آمارهای موجود باید این حقیقت را در نظر بگیرید که این حیوان به راحتی از بذری که در زمین پاشیده میشود تا ریشه، برگ، میوه، دانه و محصولات داخل انبار و مواد غذایی موجود در خانه و غذای پخته شده را میخورد و نابودمیکند.
حتی از پس مانده مواد غذایی موجود در زبالهها نیز روگردان نیست و مهمتر آن که به جای خوردن همه مواد غذایی مقداری از آن را خورده و بقیه را که باقی میگذارد قابل مصرف نیست در حقیقت اتلاف غذایی توسط این حیوان بیش از مقداری است که میخورد. به همین دلیل مبارزه با موش ها اهمیت زیادی دارد.
عادات و رفتار
بطور کلی موشها به محیطهای ساکت و تاریک که حرارت معین و ثابت و همچنین رطوبت نسبی داشته باشند علاقهمند هستند . موشهای بزرگ معمولاً لانه خود را در محیطهای وسیع نمیسازند و همواره سعی در پنهان شدن دارند تا بتوانند به راحتی نوزادان خود را تولید و پرورش دهند. موشهای نر معمولاً حداقل یکبار در روز محیط اطراف خود را بازرسی میکنند و چنانچه تغییراتی در محیط مشاهده نمودند بلافاصله لانه خود را معدوم و جای دیگری را برای خود آماده میکنند. موشها معمولاً یک ساعت بعد از نیمهشب فعالیت خود را شروع میکنند. علت آن ساکت بودن محیط و عدم حضور انسان است. بدین ترتیب موشها با آرامش خاطر به مواد مختلف خسارت وارد میکنند.
مبارزه با موش از دو جهت حائز اهمیت میباشد:
- اقتصادی 2.بهداشتی
موشها با وارد کردن خسارت به مواد غذائی و پایین آوردن ارزش آنها و انتشار و انتقال بیماریها و بالاخره ایجاد مزاحمت برای انسانها مورد تنفر انسان بوده و برای بسیاری از افراد سبب ایجاد ناراحتی فکری و روحی میگردند.
برای رهایی از این موجود موذی می توانید بر حسب اندازه موش خود یکی از محصولات منحصر بفرد آسازیست تهیه کنید و از شر موش ها و خسارت آن ها خلاص شوید.
بیماریهای منتقله از طریق موش
موشها معمولاً 35 نوع بیماری مختلف را به انسان منتقل میکند عبارتند از :
LCM
اولین علائم این بیماری در انسان سردرد و بروز حالتهایی شبیه آنفولانزا میباشند.
تب گازگرفتگی
در اثر گاز گرفتن موش تب ایجاد میشود و جای گاز گرفتگی متورم شده و به رنگ قرمز در میآید.
طاعون
این بیماری که به آن مرگ سیاه نیز میگویند از طریق گزش ککهایی که از خون موش آلوده تغذیه کردهاند به انسان منتقل میشود.
لپتوسپیروز
این بیماری که به آن یرقان خون ریزی دهنده نیز میگویند باعث تب، خونریزی، دردناک شدن کبد، دردهای شکمی، خشک شدن و ریزش پوست میگردد.
سالمونلوزیز (حصبه)
آلوده شدن غذا به ادرار و مدفوع موش موجب مسمومیت غذائی و بروز این بیماری میشود.
یرسینیوزیز
این بیماری از طریق آلوده شدن مواد غذایی به ادرار و فضولات موش ایجاد شده و موجب بروز آپاندیسیت و بزرگ شدن رودهها میگردد.
تیفوس
در اثر خونریزی در ششها و سینه پهلو باعث مرگ فرد مبتلا میشود.
توکسوپلاسموزیز
انتقال این بیماری که بیشتر از طریق مدفوع گربه به انسان صورت میگیرد اخیراً از طریق موش هم مشاهده شده است. این بیماری میتواند موجب کوری مادرزادی نوزاد شود.
تب راجعه
یک بیماری عفونی است و از علائم عمده آن حملات متناوب تب و ایجاد مسمومیت خونی میباشد.
تولارمی
مخزن این بیماری موش میباشد. علائم آن تب، سردرد درد دست و پا، کمر درد، ضعف عمومی، استفراغ و بزرگ شدن کبد و طحال میباشد.
سالک
این بیماری به صورت زخم پوستی و در اثر نیش پشه خاکی آلوده ایجاد میگردد.
هر یک از این بیماری ها به نوبه خود می تواند بسیار خطرناک باشد و حتی انسان را تا کام مرگ بکشاند. بنابراین مبارزه و از بین بردن موش ها مهم ترین قدم در جهت پیشگیری از این بیماری های خطرناک می باشد.
منبع:
The Harmful Effects of a Mice Infestation | Rid All Pest & Termite (ridallbug.com)
دیدگاهی یافت نشد